Film

Skribent

Viktor Eriksson

22 maj 2024 | 20:40

Danny DeVito vill spela Wario i nästa “Super Mario”-film

Men ordentligt med pengar ska han ha för det.
“Super Mario Bros. Filmen” var en av förra årets mest inkomstbringande filmer såväl som den mest ekonomiskt framgångsrika filmen baserad på ett tv-spel någonsin. Det är sedan tidigare klart att filmen får en uppföljare och nu har ingen mindre än Danny DeVito kastat in sin hatt i ringen för att få spela karaktären Wario.
 
– Du vet aldrig vad som kan hända i världen. Jag är redo att göra många saker. Så vad som än händer så tittar jag på det och utvärderar det, säger Danny DeVito i en ny intervju med The Movie Dweeb om möjligheten att spela Wario i filmen.
 
– Du kan säga åt dem att jag tänker ta massa pengar för det, men att jag borde vara med i filmen.
 
 
Wario dök ursprungligen upp som en ärkefiende till Mario i “Super Mario Land 2: 6 Golden Coins som släpptes till Gameboy 1992. Sedan dess har karaktären dykt upp på olika sätt i majoriteten av alla Mario-spel och har även sina egna spelserier.
 
Karaktärens röst gjordes mellan 1993 och 2023 av Charles Martinet som under samma period även gjorde rösten till Mario. I ett parodisammanhang gestaltade även entreprenören och industrimagnaten Elon Musk Wario under ett inslag i “Saturday Night Live”.
 
| 22 maj 2024 20:40 |