EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

4 februari 2017 | 11:00

Danny Boyle förklarar titeln ”T2 Trainspotting”

Det är tydligen för att reta upp James Cameron.
”Trainspotting 2”? ”Trainspotting Revisited”? ”Trainspotting Part II”? Det finns många sätt att döpa sin uppföljare, ibland mer och ibland mindre kreativa. Men vi höjde nog alla på ögonbrynen av lätt förvåning när Danny Boyle avslöjade titeln på sin nya film - ”T2 Trainspotting”.

Vänta lite nu. ”T2” har ju varit synonymt med ”Terminator 2” i alla år. Hur sjutton tänkte karln? Danny Boyle skrattar bara när frågan kommer på tal i MovieZines intervju. 

- Det är faktiskt slang för James Camerons utomordentliga film. Den heter inte det officiellt, så man får använda ”T2” som titel.

- Jag ville verkligen inte kalla filmen för ”Trainspotting 2” under arbetet med filmen. Jag ville inte att folk skulle se filmen som bara en uppföljare. Jag ville att den skulle få sin egna identitet. Ordet ”Trainspotting” är ju kommersiellt användbart, det ville vi hålla kvar vid, förklarar Boyle.

Och tydligen är det så att Renton, Sick Boy och de andra själva hade gillat titeln, vilket var i slutändan vad som övertygade regissören. 

- Varför filmen heter ”T2” är för att karaktärerna själva hade velat det. Hade de vetat om att de var med i en uppföljare, hade de sagt: ”Låt oss kalla den för ”T2” för att reta upp James Cameron!” Även om de här killarna skulle älska hans filmer.


”T2 Trainspotting” är inspirerad av Irvine Welshs bok ”Trainspotting” och dess uppföljare - som fick heta ”Porno”. Filmen får svensk biopremiär 22 februari.
| 4 februari 2017 11:00 |