SPONSRAT

Skribent

MovieZine

29 oktober 2017 | 09:00

Daniel Radcliffe kämpar för sitt liv i nya storfilmen "Jungle"

"Jungle" tar med oss på en sann överlevnadshistoria i Amazonas djupa djungel. Här berättas historien om Yossi Ghinsbergs verkliga kamp för överlevnad i det vilda.
Daniel Radcliffe har huvudrollen i den nya överlevnads-thrillern "Jungle". Här spelar han Yossi Ghinsberg, en äventyrlig israelisk backpacker som tillsammans med två vänner och en guide reser djupt in i Amazonas djungel.
 
Deras äventyr börjar bra med fantastiska naturupplevelser och ett djungelliv som öppnar deras hjärtan. Dock sakta men säkert börjar Amazonas djungel att vända sig mot dem, och resan förvandlas snart till en ren mardröm. Gruppen blir uppdelad, och Yossi måste nu överleva ensam strandsatt i djungeln.
 
 

Baserad på en verklig händelse

 
Filmen är baserad på Yossi Ghinsbergs bok, som beskriver hans hemska upplevelser i Amazonas, när han i början av 80-talet gick vilse under en backpack-semester med sina vänner. Berättelsen inspirerade Radcliffe och fick honom att säga ja till rollen:
 
- Yossis resa, speciellt när han var ensam och överlevde genom att göra vad han kunde ,var exakt vad som lockade mig. Eftersom det är så extremt och extraordinärt.
 
 

Radcliffe ville utmana sig själv

 
Att filma i djungeln är inte så enkelt som man kanske tror. Särskilt scenerna vid floden var utmanande, säger Radcliffe:
 
- Du har ett filmteam på 20 eller 30 personer på en liten klippa som är våt och hal och även har ett vattenfall intill.
 
Men det skrämde honom inte - tvärtom:
 
- Det var utmanande, men det visste vi. Det var en anledning till att jag tog rollen, eftersom det är bra att veta vad du är kapabel till att göra och testa dig själv, säger han.
 
 

Tog sin roll på största allvar

 
Daniel Radcliffe har fått stort beröm för sin dedikation till filmen. En av filmens andra skådespelare, Alex Russell säger:
 
- Jag är väldigt imponerad av hur engagerad han har varit till rollen - särskilt fysiskt. Han har nästan inte ätit något för att komma ner på den vikt som han måste träffa i slutet av filmen.
 
Filmens producent Todd Fellman tillägger:
 
- Han har lagt sitt hjärta och själ i denna roll och i filmen. Det var imponerande att se.
 
 

Fick hjälp av den riktiga Yossi Ghinsberg

 
För att se till att filmen skulle bli så autentisk som möjligt har Yossi Ghinsberg varit konsult på inspelningen. Speciellt Danial Radcliffe har arbetat nära Ghinsberg och har använt honom som en inspirationskälla:
 
- Det har varit bra att få honom som resurs och att kunna vända sig om fråga  "Vad gjorde du här då?" Plus han är en otroligt intressant kille, säger Radcliffe.
 
 
"Jungle" släpps i Sverige den 30 oktober och kommer finnas tillgänglig på iTunes, Plejmo, SF AnyTime, Blockbuster, Viaplay och GooglePlay.
| 29 oktober 2017 09:00 |