Film

Skribent

MovieZine

28 januari 2022 | 09:00

Daniel Espinosa filmar "Madame Luna" i maj

Svenska Momento Film producerar den internationella, verklighetsbaserade thrillern om en människosmugglare på flykt.
Från Spider-Man-spinoffen "Morbius" till en internationell storfilm: regissören Daniel Espinosa förbereder just nu sitt nästa projekt med titeln "Madame Luna". Den 5 maj börjar inspelningen, som tar Espinosa till bland annat Sicilien och Kalabrien.

Filmen berättar den sanna historien om en flyktingflicka från Eritrea som så småningom blev en av de största flyktingsmugglarna i Libyen, med kopplingar till italienska maffian. Manus är skrivet är Maurizio Braucci, som tidigare skrivit maffiafilmen ”Gomorra” från 2008.
 
 
Variety skriver att den flerspråkiga filmen (bland annat på svenska, sägs det) produceras av Stockholmsbaserade Momento Film och kommer få en budget på 52 miljoner kronor. Tanken är att spela in filmen med en dokumentär känsla och flera amatörskådespelare i rollerna - lite som Espinosas genombrottsfilm "Snabba cash" alltså.

- ”Madame Luna” handlar om en kvinna som är människosmugglare och när det Libyska och politiska systemet förfaller så förlorar hon sitt beskydd. Hon tvingas därför bli flykting. Så det är en historia om hur förövaren blir offer. Är hennes synder obetalbara eller kan hon bli människa igen? Madame Luna var efterlyst för 1200 människors död av Interpol, så det här är en människa väldigt nära till vad man skulle kunna kalla ondska, berättade Espinosa för MovieZine.se i Cannes förra året.
| 28 januari 2022 09:00 |