Film

Skribent

Andreas Samuelson

9 december 2022 | 13:15

Daniel Craig blir ”Queer” med Luca Guadagnino

Gamle Bond-stjärnan ser ut att vara klar för huvudrollen i ”Call Me By Your Name”-regissörens kommande.
Efter att Rian Johnson annonserat Craigs ”Knives Out”-karaktär som gay inför uppföljaren ”Glass Onion” så ser den brittiska skådespelaren ut att söka upp fler queer-roller. I detta fall bokstavligen då det ser ut som om han kommer spela huvudrollen i en film baserad på William S. Burroughs (”Naked Lunch”) roman ”Queer”. Romanen, med svenska titeln ”Svängd, är en uppföljare till Burroughs debut ”Tjacket”.
 
Oscarsnominerade italienaren Guadagnino, bioaktuell med ”Bones and All”, söker finansiering för projektet, skriver Deadline. Huvudkaraktären Lee ser tillbaka på sitt liv i Mexico bland amerikanska collegestudent och barägare, där han överlevt på ströjobb och militärbidrag. Lee blir intresserad av unga Allerton, som bygger på en amerikansk militär som Burroughs stiftade bekantskap med.
 
Låter onekligen som ett intressant projekt med tanke på de två stora namnen. Återstår att se om Timothée Chalamet återigen spelar det unga kärleksintresset...
 
Guadagnino har även en biopic om Audrey Hepburn med Rooney Mara i huvudrollen på G men saknar fortfarande manusförfattare.
| 9 december 2022 13:15 |