Serie

Skribent

Josefine Krischausky

25 januari 2022 | 18:00

Dan Brown-serien "The Lost Symbol" läggs ned efter en säsong

Tv-adaptionen av Robert Langdons äventyr, baserad på romanen "Den förlorade symbolen", fick nöja sig med tio avsnitt.
Det ser ut som att Robert Langdon är klar med att lösa mysterier i tv-rutorna. Deadline meddelar att streamingtjänsten Peacock har valt att lägga ned serien "The Lost Symbol", efter endast en säsong. 
 
Handlingen i "The Lost Symbol" var baserad på Dan Browns roman med samma namn, och fungerade som en prequel till filmtrilogin bestående av "Da Vinci-koden", "Änglar och demoner" och "Inferno". I serien fick tittarna, med Ashley Zukerman ("Succession", "Fear Street") i huvudrollen, se Harvardprofessorn Langdon ställas inför en ny rad farliga gåtor, efter att hans mentor blivit kidnappad. 
 
 
Serien lyckades å ena sidan inte kamma hem många toppbetyg hos kritikerna, men Peacock förklarar nedläggningen med att man helt enkelt kände att en säsong räckte för att berätta hela historien. 
 
"Vi var så stolta över att kunna bjuda våra användare på denna actionpackade mysteriethriller och njöt av att se denna övertygande serie utvecklas med en tillfredsställande, komplett berättelse", lyder streamingtjänstens uttalande.
 
 
"The Lost Symbol" hade premiär i USA i höstas, och det sista avsnittet sändes i november. I Sverige finns hela serien nu tillgänglig att streama på C More.
| 25 januari 2022 18:00 |