Film

Skribent

Miriam Sposito

19 juli 2018 | 10:00

Damien Chazelles "First Man" avfyrar premiären för filmfestivalen i Venedig

"First Man", historien om Neil Armstrong, blir första filmen på duken i filmfestivalen i Venedig.
Nu står det klart vilken film som blir startskottet för höstens filmfestival i Venedig, som firar 75 år. Nämligen prisbelönade Damien Chazelles rymd-drama ”First Man”. Det är inte första gången som den Oscarsbelönade regissören får starta festivalen. 2016 invigde ”La La Land” i Venedig och vann sedan även sex Oscars.

”First Man” skildrar astronauten Neil Armstrongs liv och uppdraget Apollo 11, som var första bemannade månlandningen i historien år 1969. I rollen som Neil Armstrong ser vi Ryan Gosling och Claire Foy som Neil Armstrong fru, Janet Chandler. Andra medverkande är Kyle Chandler, Jason Clarke, Corey Stoll, Ciaran Hinds, Christopher Abbott och Patrick Fugit. Filmen är baserad på boken ”First Man: The Life of Neil A. Armstrong” skriver av James R. Hansen.

- Tanken var att se det mindre som en biografisk film, men mer som en uppdragfilm och att tänka på månlandningen som ett vansinnigt engångsuppdrag som jag tror att vi fortfarande nu har svårt att begripa, berättade Chazelle för Variety tidigt under 2017.
 
 
Filmfestivalen börjar 29 augusti och håller på ända till den 8 september.
 
Hur tror du att det kommer gå för filmen? 
| 19 juli 2018 10:00 |