Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

10 januari 2024 | 12:00

Daisy Ridley: "Jag var det värsta som någonsin hänt Star Wars"

Daisy Ridley fick utstå mycket skit och orättvis kritik för sin roll i de senare "Star Wars"-filmerna. Men inledningsvis gav hon faktiskt kritikerna rätt.
Daisy Ridley slog igenom stort i sin roll som Rey i 2015 års "Star Wars: The Force Awakens", och dess (mer eller mindre väl emottagna) uppföljare. Men rampljuset kom också med en negativ uppmärksamhet, med mycket hat på internet, och det är tydligen känns skådespelerskan själv kan relatera till.
 
I en intervju med franska Clique, pratar Daisy Ridley om hur hon själv upplevde sin insats i "Star Wars: The Force Awakens";
 
- Efter visningen av den första filmen sa jag till mig själv att jag var skit och att jag verkligen var värdelös. Jag grät ögonen ur mig och tänkte att jag var det värsta som någonsin hänt "Star Wars". Jag hade aldrig sett mig själv i en huvudroll, så för mig var det något oväntat och mycket överraskande, det överväldigade mig.
 
Lyckligtvis skrämde det inte bort henne från franchisen, och förutom de båda direkta uppföljarna kommer Ridley snart återvända till Rey med en ny "Star Wars"-film som av rykten att döma antingen kommer heta "A New Beginning" eller "New Jedi Order". Vad vi däremot vet säkert är att den nya filmen kommer göras av Sharmeen Obaid-Chinoy, som tidigare bland annat har regisserat två avsitt av Dinsney Plus-serien "Ms. Marvel".
 
Hela uppföljartrilogin finns tillgänglig att streama på Disney+.
 

Läs också: Daisy Ridley om nya "Star Wars"-filmen: "Inte alls vad jag väntat mig"

 
| 10 januari 2024 12:00 |