RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

10 mars 2016 | 19:00

Daisy Ridley kan bli nya Lara Croft

Och hon vore perfekt! Förutom en liten detalj…
Det är egentligen så förutsägbart  ta valfri filmstjärna som just slog igenom, och han eller hon kommer att målas upp ”aktuell” eller ”påtänkt” för varenda het franchise-roll det närmaste året. Så vi borde ta medias tunna rykte med en stor nypa salt så länge, även om det låter både sannolikt och faktiskt helt perfekt:

Daisy Ridley sägs vara en het kandidat till att spela Lara Croft! 

Vi vet att norske Roar Uthaug (”Vågen”) letar efter en skådespelerska till sin ”Tomb Raider”-reboot och att hon bör vara yngre än Angelina Jolies gestalt (så under 25). Daisy Ridley är 24, britt, och inte nog med det, hon har visat sig vara en riktig jävel på action och slagsmål i ”Star Wars: The Force Awakens”. Stora roller lär hagla över henne i detta nu. 

Vad som möjligen säger emot att Daisy Ridley får spela Lara är att producenterna med säkerhet hoppas binda upp henne för en hel filmserie. Och hon är trots allt redan huvudrollen i den nya ”Star Wars”-trilogin, som tar upp mycket tid. Även om det funkade för till exempel Jennifer Lawrence att hantera två franchiser samtidigt (”The Hunger Games” och ”X-Men”) så hör det inte till vanligheterna i Hollywood.

Kommande ”Tomb Raider” går i samma anda som de senaste två spelen, som rebootade Lara som en tonårig och oerfaren upptäckare på farliga äventyr. Vem som ska spela den gravplundrande överklassdonnan lär bli klart inom kort.

Rykte eller inte, vi kan alltid diskutera saken: Vill ni se Daisy Ridley som Lara Croft?
| 10 mars 2016 19:00 |