Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 februari 2024 | 15:30

Nytt på Viaplay - nu kan du streama en av 2023 års största skräckfilmer

Trots konkurrens från en rad populära titlar så blev denna den femte mest inkomstbringande skräckfilmen förra året. Nu kan du streama ”Insidious: The Red Door”.
”Insidious: The Red Door” är den femte filmen i den populära ”Insidious”-franchisen och dessutom regidebuten för en av filmernas huvudrollsinnehavare, Patrick Wilson. Filmen är en direkt uppföljare till ”Insidious: Chapter 2” (2013) då del tre och fyra var prequels som fokuserade på andra karaktärer.
 
Här återvänder vi till familjen Lambert inklusive sonen Dalton (Ty Simpkins) som terroriserades av en ond ande i originalfilmen. Varken Dalton eller hans pappa (Wilson) minns de ruggiga upplevelserna från del två men blir snart påminda när Dalton börjar på universitet och hotfulla väsen tar kontakt.
 
Förutom Simpkins (som endast var åtta år gammal när första filmen spelades in) och Wilson så återvänder även Rose Byrne och Andrew Astor som mamma och lillebror i familjen. Även andra bekanta ansikten dyker upp medan Sinclair Daniel (”The Other Black Girl”) och Hiam Abbass (”Succession”) har biroller.
 
Trots ljummen kritik (inte olikt de andra filmerna i serien) så blev den en enorm framgång och med över 189 miljoner dollar (på en 16 miljoners budget) blev franchisens mest inkomstbringande film. Av 2023 års skräckfilmer var det bara ”Five Nights at Freddy’s”, ”Scream VI”, ”M3gan” och ”The Nun II” som drog mer publik.
 
Är du ett fan av spöken, gastar och demoner så finns här en och annan skrämseleffekt som bör tillfredsställa. Speciellt de som är sugna på en fortsättning på berättelsen från de två första filmerna får äntligen en ordentlig avslutning.
 
Se trailern här:

 
Här kan du se ”Insidious: The Red Door”:
Streama på Viaplay
Hyr/köp på SF Anytime
Hyr/köp på iTunes
| 3 februari 2024 15:30 |