Film

Skribent

MovieZine

27 januari 2024 | 05:00

Dagens tv-tips: En riktig feelgood-film! Tom Hanks i sin allra mysigaste roll

Hanks blev Oscarsnominerad för sin roll i "A Beautiful Day in the Neighborhood".
TV-profilen Mister Rogers är kanske inte så välkänd här i Sverige. Men i USA har flera generationer växt upp med hans vänliga röst och ansikte i rutan. Fred Rogers hette mannen som ledde det populära och pedagogiska barnprogrammet ”Mister Rogers' Neighborhood” - tänk ungefär ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Och han gjorde det i mer än 30 år!
 
Såklart ska Fred Rogers ha en egen biopic. Fast denna fokuserar i ärlighetens namn mer på en journalist (Matthew Rhys) som fått i uppdrag att intervjua sin idol. I MovieZines recension blev det 3/5 i betyg till ett karismatiskt hjälteporträtt:
 
”Tom Hanks prestation går det som vanligt inte att klaga på. Jo, möjligen klagar jag på att han bara har en biroll för man kan aldrig få nog av mysfarbror Hanks. Han skapar en mycket varm och vänlig karaktär som nog vi alla skulle vilja ha som granne, stillsam och orubbligt lugn, med huvudet fullt av visdomar under de grå håren”, skriver Alexander Kardelo.
 
Hanks blev välförtjänt nominerad till en Oscar för Bästa manliga biroll. Har du missat denna fina feelgood-film får du chansen ikväll då den visas i tv i repris.
 
Här kan du se "A Beautiful Day in the Neighborhood":

Idag 18:40 på TV3
Streama på Viaplay eller Tele2 Play
 
Se trailern nedan:
 
| 27 januari 2024 05:00 |