Film

Skribent

MovieZine

18 november 2021 | 09:30

Dagens remake är... "Rättfärdighetens ryttare"

Den danska biosuccén med Mads Mikkelsen står på tur för en amerikansk version.
Ännu en dansk filmsuccé har tagit sig över Atlanten och hela vägen till Hollywood. En nyinspelning av actionkomedin "Rättfärdighetens ryttare" är på gång från producenterna Shawn Levy, Dan Levine och Dan Cohen, och produktionsbolaget bakom "Stranger Things" och "Free Guy".

"Rättfärdighetens ryttare" nådde kanske inte samma framgångar här i Sverige som årets andra stora danska film med Mads Mikkelsen - dramakomedin "En runda till" - men har ändå hyllats av kritiker, och blivit en stor framgång på bio i hemlandet.

Filmen följer soldaten Markus vars fru dödas i en tågolycka. När statistikexperten Otto (Nikolaj Lie Kaas) räknas ut att det inte var en olycka utan ett beställningsmord, börjar de att planera sin hämnd.
 
Läs också: "En runda till" kan få remake med DiCaprio

Hollywood Reporter skriver att danska duon Anders Thomas Jensen (som skrev och regisserade originalet) och Nikolaj Arcel (som stod bakom fimidén) kommer vara med och skriva manus även till remaken.

- Få filmer lyckas balansera action, känslor och mörk humor så som Anders gjorde framgångsrikt i "Rättfärdighetens ryttare". Vi är säkra på att filmen kommer funka perfekt även på en engelsktalande publik, säger Erin Westerman från Lionsgate.
 
 
"Rättfärdighetens ryttare" finns att hyra på SF Anytime och Blockbuster.
| 18 november 2021 09:30 |