Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 maj 2015 | 19:00

Dagens mest bisarra - styvpappa plågade barn som Freddy Kreuger

Som tur är får han nu ett kännbart straff.
Skrämdes du också av "Terror på Elm Street"-filmernas Freddy Kreuger som barn? Om du gjorde det så chansen stor att du i alla fall hade föräldrar att springa till för tröst. För brittiske David Lambs styvbarn var situationen långt värre; han låtsades nämligen själv vara den brännskadade, kniv-fingrade marodören och terroriserade barnen under flera års tid. Idag dömdes han till 5 års fängelse.

Ett urval av hans sjuka påhitt:

- Han lämnade barnen gråtandes i panik efter att ha klättrat upp på taket till deras rum för att sedan krafsa med fingrarna, samtidigt som han hävdade att han var Freddy Kreuger.

- Han hängde två barn i kläderna i en dörrkarm så att de knappt kunde andas, för att sedan låta sin husdjurs-ödla bita dem.

- Han la ett barn i bakluckan på sin bil och körde runt för att skrämma barnet, och vid ett annat tillfälle ska han ha slagit barnet med en sopkvast.

- Han låste in en 5-årig pojke i ett skåp för att därefter tejpa fast pojken på en stor leksaksbil som han drämde in i väggen upprepade gånger, samtidigt som barnet skrek av rädsla.


David Lamb.

Efter att ha lidit i tysthet i många år, anmälde barnen (som då var i tjugoårsåldern) till sist Lamb år 2013, varpå han arresterades och fördes inför rätta.

Ett av vittnesmålen löd:

- Jag var ett plågat barn, jag var rädd, jag skämdes och var generad. David Lamb skadade och skrämde mig så mycket. Han har förstört mitt liv, men inte bara mitt utan mina barns och min familjs liv också.

Igår dömdes David Lamb alltså till 5 års fängelse.
 
Domaren sa följande vid förkunnandet av domen:

- Du njöt av att plåga de här tre barnen när de var unga. Att kalla dig sadistisk är inte en överdrift.

Källa: Mirror
| 12 maj 2015 19:00 |