Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 januari 2019 | 07:00

CW bekräftar: "Batwoman" får en egen tv-serie

Efter ett inhopp i CW:s crossover-event i slutet på 2018 - kommer "Batwoman" nu få chansen i sin egen tv-serie.
TV Line rapporterade under kvällen igår, att den amerikanska tv-kanalen CW slutligen har bestämt sig för att ge Ruby Roses "Batwoman" en chans att stå på egna ben. Kanalen har beställt ett pilotavsnitt av serien, som förväntas få premiär till hösten - om piloten även resulterar i en beställning av en full säsong alltså.
 
Det har varit snack om en möjlig "Batwoman"-serie ända sedan i somras, när CW först avslöjade att de planerade att introducera karaktären under sitt crossover-event för "Arrowverse"-serierna. Under december dök slutligen Ruby Rose upp som karaktären Kate "Batwoman" Kane, i avsnittet "Elseworlds, Part 2" (bilden ovan). En knapp månad senare har CW alltså nu beslutat sig för att låta "Batwoman" få en helt egen serie.
 
Pilotavsnittet kommer att regisseras av David Nutter ("Arrow", "Flash"), Caroline Dries ("The Vampire Diaries") har skrivit manuset och kommer även att exekutivt producera serien tillsammans med Greg Berlanti, Sarah Schechter och Geoff Johns.
 
Vad tycker du om att "Arrowverse" utökas med ytterligare en superhjälte-serie? Kommer du att ge "Batwoman" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 4 januari 2019 07:00 |