Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 mars 2014 | 11:01

"CSI"-veteranen Paul Guilfoyle lämnar serien

Guilfoyle som spelat poliskommissarie Jim Brass i "CSI":s alla 14 säsonger har gjort sitt i serien.

Guilfoyle är tillsammans med George Eads (som spelar utredaren Nick Stokes) de enda som varit med som huvudnamn ända från början. De två har bägge medverkat i 312 avsnitt sedan starten.

Guilfoyles avsked kommer att ske i säsongsfinalen som sänds i USA den 7 maj. Enligt vad The Hollywood Reporter erfar fick han reda på sin rollkaraktärs öde så sent som förra veckan och höll tydligen ett känslosamt farväl-tal i fredags som var sista inspelningsdagen. 

- Paul gjorde Brass till en enastående rollfigur, säger "CSI"-producenterna Carol Mendelsohn och Don McGill i ett uttalande till THR.

- Han var inte bara en av de ursprungliga i skådespelarensemblen, han var också en av sitt slag. I en serie som handlar om kriminaltekniker såg fansen alltid fram emot när handklovarna kom fram och Brass fick sätta sin prägel på veckans brott, precis som Paul Guilfoyle satt sitt avtryck på både rollen och serien. Han kommer bli saknad.

Tidigare i mars fick "CSI" förnyat förtroende för en femtonde säsong av sändande kanalen CBS. Det är också ytterligare en spinoff på gång (de tidigare avknoppningarna "CSI: New York" och "CSI: Miami" är numera bägge nedlagda) med Patricia Arquette i huvudrollen.

I svensk TV kommer avskedsavsnittet med Guilfoyle preliminärt sändas den 23 juni i Kanal 5.

| 25 mars 2014 11:01 |