Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 maj 2015 | 13:30

Cruise och Zwick återförenas för Jack Reacher 2

Kan det bli bättre än ettan? Kan det bli sämre? Kan det bli mer mediokert?
Som vi skrivit om tidigare var det länge oklart om det någonsin skulle komma en uppföljare på lättglömda "Jack Reacher" från år 2012, med Tompa Cruise i huvudrollen som Lee Childs macho-snut. Filmen spelade inte in sådär väldans mycket pengar men tillslut bestämda sig i alla fall Paramount för att ge grönt ljus åt en tvåa, men nu med en annan regissör vid spakarna.

Cruise och påtänkte Edward Zwick, Oscarsbelönad (som producent) för "Shakespeare in Love", jobbade ihop redan år 2003 när Zwick regisserade "Den siste samurajen" (som förvånande nog fick en stabil 5:a i recensionen här på MovieZine). Nu uppges alltså Zwick och Paramount förhandla om att låta "Blood Diamond"-regissören ta hand om "Jack Reacher 2", och samtidigt vill Paramount också ha med en av medförfattarna till "Den siste samurajen", Marshall Herskovitz, på tåget.

Den andra filmen i "Reacher"-serien ska utgå från Lee Childs bok "Never Go Back", som handlar om att Jack Reacher reser tillbaka till sitt gamla högkvarter bara för att upptäcka att han anklagas för ett 16 år gammalt mord.

Kompetent folk bakom kameran, med superstjärnan Cruise i huvudrollen alltså. Förhoppningsvis kan det bli något mer än bara mediokert den här gången.

Är ni sugna på mer "Jack Reacher"?
| 20 maj 2015 13:30 |