Film

Skribent

Daniel Feldt

11 augusti 2009 | 10:32

Cruise Jr. klar för Red Dawn-reboot

En nyinspelning av den klassiska "Röd Gryning" från 80-talet är på gång och sedan tidigare vart det klart att Chris Hemsworth, Josh Peck och Adrianne Palicki skulle medverka.

Nu är det även klart att ett till gäng med ungdomar gör dem sällskap, bland annat Nicole Kidman och Tom Cruise son Connor Cruise. Cruise Jr. gjorde sin filmdebut i förra årets "Seven Pounds" där han spelade en yngre Will Smith. Josh Hutcherson och Isabel Lucas är de två andra nykomlingarna.

Denna grupp med ungdomar kommer att göra sitt bästa att skydda sin hemstad från en invasion. I originalfilmen från 1984 var det Patrick Swayze, C. Thomas Howell, Charlie Sheen och Lea Thompson som fightades med kommunisterna i bästa gerillastajl.

Regisserar gör Dan Bradley som gör sin debut bakom kameran. Han har tidigare en runt 100 filmer bakom sig som stunt koordinator ("The Bourne Ultimatum, Spider-Man 2, Crank, m.m.) och på sistone även jobbat bakom kameran som regissör för second unit på "Quantum of Solace" och "Indiana Jones 4".

| 11 augusti 2009 10:32 |