Serie

Skribent

Erika Jarhed

5 april 2023 | 12:30

Kultfilmen med Sarah Michelle Gellar blir tv-serie hos Amazon

Amazon ska nu utveckla en ny serie baserad på filmen "En djävulsk romans" från 1999, med bland annat "Gossip Girl"-producenten.
Vi har i flera omgångar fått höra att "En djävulsk romans" ("Cruel Intentions") ska bli en tv-serie, allra senast hos NBC. Sarah Michelle Geller skulle återvända i sin roll som Kathryn, och första avsnittet spelades in, men det hela slutade med att ingen ville sända den och projektet lades ned.
 
Men nu skriver TV Line att Amazon har tagit sig an uppdraget att göra en serie, baserad på kultfilmen från 1999.
 
Amazon har beställt åtta avsnitt där Phoebe Fisher ("Jag vet vad du gjorde förra sommaren") och Sara Goodman ("Gossip Girl") ska utveckla serien och skriva manus. Även Neal H. Moritz, som producerade den ursprunliga filmen, kommer att vara med som exekutiv producent. Sarah Michelle Geller uppges att inte vara inblandad i projektet.
 
 
Den nya serien kommer att utspela sig i Washington D.C där vi får följa två hänsynlösa styvsyskon som gör allt för att stanna på toppen av hierarkin på deras elithögskola. Men något sker som hotar systemet, och syskonen gör allt som krävs för att bevara sin makt och sitt rykte - inklusive att förföra dottern till den amerikanske vicepresidenten.  
 
Produktionen kommer att börja senare denna månad i Toronto.
| 5 april 2023 12:30 |