Film

Skribent

Mats Karlsson

25 januari 2013 | 17:01

"Crouching Tiger, Hidden Dragon" får uppföljare

Ang Lee överlämnar registolen till "Fearless"-regissören Ronny Yu.

Ang Lees fantastiska actionäventyr "Crouching Tiger, Hidden Dragon" belönades med 4 Oscars 2001 och vem kunde ana att vi skulle få se en uppföljare ingen har bett om, så här många år efteråt. Weinstein har i det dolda hållit på och jobbat på en uppföljare, fast utan Ang Lee i registolen, rapporterar Deadline.

Weinstein är i förhandlingar med "Fearless"-regissören Ronny Yu som är tänkt att tackla denna uppföljare. Manuset är skrivet av John Fusco ("Hidalgo") och man hoppas på att få tillbaka actionkoreografen Wo Ping Yuen.

Storyn ska vara baserad på samma pentalogi av Wang Du Lu som första filmen använde sig av. Filmen kommer att baseras på historien "Silver Vase, Iron Knight" som är den femte och sista boken i serien

- Det här var en möjlighet att kunna utforska en livslång passion jag har haft för Wu Sia. Om det inte hade funnits tillräckligt källmaterial att bygga vidare på hade jag inte blivit involverad, berättar Fusco.

Vilka av skådespelarna som planerar att komma tillbaka i uppföljaren är inte klart, men handlingen ska fokuseras på karaktären Yu Shu Lien, spelad av Michelle Yeoh i första filmen. Produktionen beräknas komma igång i maj och filmen går upp på biograferna under 2014.

| 25 januari 2013 17:01 |