Film

Skribent

MovieZine

10 december 2018 | 09:00

Succékomedin "Crazy Rich Asians" finns nu att streama

En av årets stora filmsnackisar fick aldrig svensk biopremiär. Idag släpps den hyllade, romantiska komedin på video-on-demand.
”Crazy Rich Asians” är en engagerande romantisk komedi som handlar om den vackra ekonomiprofessorn Rachel Chu (Constance Wu), och hennes stilige pojkvän Nick Young (Henry Golding). Hon ska för första gången träffa hans föräldrar i Singapore, och har ingen aning om att de är snuskigt rika. Men kärleksresan blir inte utan problem, för det visar sig att Rachels blivande svärmor inte tycker att hon duger åt hans son.

Det är inte svårt att se varför ”Crazy Rich Asians” blev en stor succé i USA. Filmen har allt man kan önska sig av en romantisk komedi, samtidigt som den vänder upp och ned på vissa klyschor. Och så är det första gången som asiater spelar huvudrollerna i en stor amerikansk film på över 20 år.

”Detta kan bli årets bästa romantiska komedi” skrev MovieZines recensent Annika Andersson efter USA-premiären i somras, och än har vi inte sett någon film som kunnat matcha den.

”Crazy Rich Asians” nominerades nyligen till två Golden Globes - Bästa komedi och Bästa skådespelerska. Med intäkter på 238 miljoner dollar världen över är det redan klart för uppföljare. Inte bara en, utan två stycken, som ska spelas in samtidigt år 2020.

Men först är det dags för den svenska publiken att möta dessa galet rika asiater. Idag släpps ”Crazy Rich Asians” för digitalt köp, och den 21 december finns den även att hyra digitalt. Filmen ges ut på dvd & bluray den 11 februari.
| 10 december 2018 09:00 |