Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

1 juli 2014 | 09:00

"Community" räddat - det blir en sjätte säsong

I elfte timmen svepte Yahoo in och slöt avtal om med producenten Sony Pictures TV om 13 nya avsnitt till hösten.
Som MovieZine skrev om förra veckan såg det mörkt ut för den kultiga komediserien efter att Hulu tackat nej. Den 30 juni gick skådespelarnas kontrakt ut och efter det skulle det blivit i stort sett omöjligt att samla casten igen. 

Men då skedde undret. Efter några veckors förhandlingar har sökjätten Yahoo bestämt sig för att satsa på en sjätte säsong bestående av 13 avsnitt som ska visas i det de kallar Yahoo Screen.  

"Community"-skaparen Dan Harmon kommer dessutom fortsätta som exekutiv producent. 

- Jag är sjukt nöjd med att "Community" får en förutbestämd sjätte säsong hos Yahoo, säger han i pressmeddelande Deadline fått. 

- Jag ser fram emot att få ta vår älskade NBC-sitcom till en större publik genom att flytta den till nätet. Jag svär på att dominera våra nya konkurrenter. Ta det lugnt, "Big Bang Theory". Se upp, "Bang Bus"!

Jamie Erlicht, program- och utvecklingschef för Sony Pictures TV konstaterade också till fansens glädje: 

- Du kan inte få "sex säsonger och en film" utan en sjätte säsong. Yahoo är det perfekta hemmet för fortsättningen av den här resan. 

Är du glad för att den mörkaste tidslinjen undveks? Att chanserna för #sixseasonsandamovie i allra högsta grad är aktuell igen? Kommentera nedan!

| 1 juli 2014 09:00 |