Film

Skribent

MovieZine

17 februari 2022 | 07:00

"Comedy Queen" vann pris på Berlins filmfestival

Vinnare av Kristallbjörnen för Bästa Film i Generation Kplus-sektionen vid Berlin International Film Festival 2022.
Filmen "Comedy Queen" har under onsdagen vunnit det prestigefyllda priset Kristallbjörnen för Bästa Film i Generation Kplus-sektionen vid Berlin International Film Festival 2022.
 
Priset hyllar filmprestationer riktat till den yngre publiken. Det är andra gången som regissören Sanna Lenken vinner en Kristallbjörn för Bästa Film, förra gången var det med "Min lilla syster" 2015. 
 
I ett uttalande från Barnjuryn står det: "En stor huvudperson, kraftfull och sårbar på samma gång, delade med sig av sin fängslande, bitterljuva berättelse om förlust, sorg, ilska och helande. Den här filmen var en berg-och-dalbana full av känslor: ibland sorglig, ibland rolig, ibland pinsam. Musiken var alltid mest passande och tilltalande. Kameran var tidvis stabil, men samtidigt skakig. Med ett ord, filmen var fantastisk."
 
 
Dramakomedin handlar om 13-åriga Sasha, som drömmer om att bli ståuppkomiker. Filmen är baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn och för manus står Linn Gottfridsson ("Björnstad", "I taket lyser stjärnorna"). I huvudrollen ser vi unga talangen Sigrid Johnson.
 
"Comedy Queen" hade premiär på svenska biografer den 11 februari.
| 17 februari 2022 07:00 |