Serie

Skribent

Matilda Klinga

31 december 2016 | 13:00

Colin Nutley och Helena Bergström om kriminaldramat "Saknad"

Vad händer i ett litet samhälle när en person hittas död? "Saknad" är ett kriminaldrama av Colin Nutley med Helena Bergström i huvudrollen som polisen Maja.
Kriminaldramat ”Saknad” är en miniserie på fyra avsnitt med Helena Bergström i huvudrollen. Det lilla samhället skakas när en ung kvinna hittas död vid vägkanten. En mordutredning startas med ledning av polisen Maja. Premiären är nyårsdagen 2017 på C More och serien är regisserad av Colin Nutley. Vi har träffat dem båda för att få reda på mer om serien. 

Large 374c2314afcfca91fcd1ee49c4fa101e p1000255

Vad handlar ”Saknad” om?

- Serien handlar förstås om ett brott men för mig handlar det mer om vad som skulle hända med ett lite samhälle i Sverige, om ett sådant brott sker. Det intresserar mig mycket mer än själva brottet. Brott som i ”Beck”-filmerna intresserar mig inte alls. Pistoler, snabba bilar och maffia har redan gjorts så många gånger. Jag förstår varför den typen av drama är så populär men det är inget som jag vill göra. Vad som intresserar mig är effekten som ett brott som detta har på ett litet samhälle, berättar Colin Nutley. 

- Innan vi började spela in så pratade vi med poliser och många av dem har aldrig varit med om en mordutredning. De här små polisstationerna gör vad de gör men de är inte experter på mord, fortsätter han. 

Den religiösa ledaren i ”Saknad” är ingen särskilt trevlig person, kan du berätta mer om honom?

- Nej det är han inte. Vad som är intressant här är varför folk vill ha så mycket makt. Den religiösa ledaren som spelas av Johan Widerberg är en riktig bluffmakare. Han styr de andra som bor i den lilla byn. Nej han är ingen trevlig kille men det behöver nödvändigtvis inte betyda att han är skurken. Jag tror att vi alla nog känner en sådan person, berättar Colin Nutley. 

-Vad som är intressant med Johans karaktär är att hans retorik faktiskt inte är helt olik Donald Trumps. Man kan säga nästan vad som helst och få med sig en hel massa av människor. Den fria kyrkan har en stor roll i serien och vad det innebär att följa en ledare, håller Helena Bergström med om.Kan du berätta om din karaktär?

- Min karaktär Maja är en kvinna som lämnade man och barn, det ser vi ju idag hur mycket som helst och vice versa. Jag tycker absolut inte att det är rätt att lämna barn och inte ha en bra relation med dem. Men det är en kvinna som har gått sin egen väg. Hon kommer tillbaka för att reda ut sin relation med sin dotter. Det är den personen som jag bygger upp och sedan så råkar hon bara vara polis. Jag tycker att människan är det som är det mest intressanta, därför älskar jag att jobba med Colin, förklarar Helena Bergström. 

Vad tilltalade dig mest med din karaktär Maja?

- Vad som lockade mig med den här karaktären är att som kvinna komma in i den här världen. Karaktären Maja lockar mig eftersom jag tycker det är intressant att hon är en kvinna som faktiskt inte går efter mallen. Jag älskar att spela sådana roller, berättar Helena Bergström.

Hur skulle du beskriva ”Saknad”?

- Det kryper i kroppen när man ser "Saknad", det cirkulerar inte kring trevliga personer. Ser du serien så vill du inte bo i den lilla byn. Karaktärerna är udda och det är en spännande serie. Allting blir bara värre och värre för varje avsnitt, säger Colin Nutley.


Prova på C More gratis i en månad! Ange koden "moviezinejul" eller klicka här för att påbörja ditt abonnemang direkt.

"Saknad" har premiär på C More på nyårsdagen.
| 31 december 2016 13:00 |