Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2018 | 11:00

"Cloverfield 3" kan få premiär på Netflix

Streamingjätten förhandlar med Paramount om de globala rättigheterna till nya sci-fi-thrillern.
Den tredje filmen i "Cloverfield"-serien kan skippa biodukarna och gå direkt till Netflix. Hollywood Reporter rapporterar om pågående förhandlingar med studion Paramount Pictures.

Om allt går i lås kan Netflix streama "Cloverfield 3" redan innan 20 april, som just nu är satt som världspremiärdatum.

"Cloverfield 3" (tidigare kallad "God Particle") blir ännu en fristående uppföljare med lösa kopplingar till "Cloverfield" från 2008 och "10 Cloverfield Lane" från 2016. Vi vet inte mycket om handlingen, men budgeten är högre och rollistan består av Daniel Brühl, Gugu Mbatha-Raw, Ziyi Zhang, Elizabeth Debicki och David Oyelowo.

Det är inte första gången som Netflix snappar upp heta filmer som egentligen skulle ha gått på bio. Nyligen blev det klart att Alex Garlands "Annihilation" med Natalie Portman går raka vägen till streaming runt om i världen i vår, förutom i USA där den får sin ordinarie biopremiär.
 
Klart lyxigt för oss Netflix-junkies att få se nya storfilmer hemma i soffan på världspremiärdagen. Men samtidigt är det lite synd hur vissa filmer inte längre anses "bio-värdiga" nuförtiden. Vad tycker ni om Netflix uppköp av filmerna? Tyck till här nedan.
| 24 januari 2018 11:00 |