Film

Skribent

Mats Karlsson

29 maj 2013 | 12:01

"Clash of the Titans" stora problem stavas inte 3D

Louis Leterrier må erkänna sitt misstag med att konvertera "Clash of the Titans", men förtränger att filmen var skit innan den ens kom till konverteringsbordet.

Det är ovanligt att en regissör har så pass stor självdistans att man kan kritisera sitt eget beslut med en egen film, men fransosen Louis Leterrier gör nu det med hans "Clash of the Titans". 3D-konverteringen är fortfarande välkänd som en av de sämsta som har gjorts och Leterrier själv säger att den är fruktansvärd.

- 3D:n var helt fruktansvärd. Ingenting fungerade, det var bara en gimmick så att man kunde stjäla pengar från biopubliken, säger Leterrier till The Huffingon Post.

Det är bra att Leterrier har kommit till insikt att 3D:n var fruktansvärd och ger de ansvariga en känga, men faktum kvarstår att 3D-konverteringen är filmens minsta problem. Även om 3D:n hade varit perfekt från början hade det inte gjort filmen bättre.

Visningen av "Clash of the Titans" är fortfarande en stor mörk fläck under min tid på MovieZine. Under alla år som filmälskare har jag aldrig tänkt tanken att lämna en biosalong under visningen, men här övervägde jag starkt att lämna salongen. Allt var så pinsamt uselt att Uwe Bolls filmer framstår som filmiska konstverk i jämförelse.

Jag är fortfarande helt övertygad att Ray Harryhausen skulle vända sig i sin grav i rena förskräckelsen om han fick se vad klåparen Leterrier har gjort med hans film "Gudarnas krig".

| 29 maj 2013 12:01 |