Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 april 2018 | 08:30

Claire Danes bekräftar att säsong 8 av "Homeland" blir seriens sista

Med tanke på att seriens showrunner sade samma sak för nästan ett år sedan, verkar allt hopp för en fortsättning nu vara förlorat.
Det har länge spekulerats kring huruvida den åttonde säsongen av "Homeland" skulle bli den sista. Eftersom den sjunde och åttonde säsongen beställdes samtidigt redan 2016 har Showtime inte behövt uttala sig om seriens framtid sedan dess.
 
Redan för ett år sedan fick vi däremot ganska tydliga tecken på att den Emmyvinnande tv-serien gör sig redo för slutet. Seriens showrunner, Alex Gansa, berättade nämligen att de bara hade idéer fram till den åttonde säsongen och inte ville fortsätta efter det.
 
 
Hoppet för seriens fans har sedan dess legat hos Showtime, som genom att plocka in en ny showrunner har kunnat rädda serien (som är en av deras tittarmässigt mest framgångsrika). Claire Danes, som spelar huvudrollen som Carrie Mathison, verkar nu ha bekräftat nedläggningen av serien en gång för alla - under en radiointervju med Howard Stern.
 
"Ja, den åttonde säsongen blir den sista" svarade hon nämligen när Stern frågade om det stämde att serien skulle läggas ned efter den åttonde säsongen. En presstalesperson hos Showtime ska däremot ha sagt att de ännu inte har tagit något officiellt beslut kring seriens framtid. Men med både seriens showrunner och huvudrollsinnehavare redo att lägga "Homeland" bakom sig, känns det onekligen som att Carrie Mathisons dagar är räknade.
 
Tror du att den åttonde säsongen av "Homeland" blir den sista? Kommentera gärna nedan!
| 20 april 2018 08:30 |