Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2018 | 23:45

"Cityakuten"-skådespelerska skjuten till döds av polis

Skådespelerskan Vanessa Marquez sköts av polis i sitt hem - efter att hon riktat en luftpistol mot en av poliserna på plats.
Vanessa Marquez är mest känd för att ha spelat sjuksköterskan Wendy Goldman i 27 avsnitt av "Cityakutens" tre första säsonger. Ifjol under #MeToo-rörelsens början påstod hon att George Clooney hade svartlistat henne, efter att hon ska ha klagat över hur de kvinnliga medarbetarna behandlades under inspelningarna av tv-serien. 
 
Clooney förnekade anklagelserna och menade att om Marquez hade fått den informationen till sig, var det inget annat än lögner - då han på den tiden enbart var involverad i serien som skådespelare och inte hade något sätt att påverka rollbesättningen.
 
Deadline rapporterade tidigare under kvällen, att polis hade kallats till Marquez hem av hennes fastighetsägare - som var rädd för skådespelerskans säkerhet. Under tiden polisen var på plats för att stämma av om allt var okej, ska Marquez ha blivit irriterad och riktat en luftpistol ("BB gun") mot en av poliserna. Poliserna hann inte avgöra om vapnet var riktigt, utan svarade med att skjuta henne i självförsvar. 
 
Marquez avled senare av skadorna, hon blev 49 år gammal.
| 31 augusti 2018 23:45 |