Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

25 oktober 2023 | 17:01

Rekordmånga spelar “Cities: Skylines II”, trots ljummet mottagande

Trots att spelet är ute nu till PC dröjer konsol-versionerna till våren.
Igår släpptes “Cities: Skylines II” till PC. I detta spel får du bygga en stad och det är finska utvecklaren Colossal Order som gjort uppföljaren tillsammans med svenska utgivaren Paradox.
 
Än så länge har “Cities: Skylines 2” fått ljummet mottagande. Men det hindrar inte spelarna från att köpa spelet. Enligt Game Is Hard har uppföljaren redan slagit det förra spelets rekord på antal spelare, denna gång med 104,697 inloggade samtidigt.
 
 
GamesRadar+ skriver att “det kommer att krävas en hel del förbättringar för att få spelet i en acceptabel form”. Medan PC Gamer tycker att “uppföljaren är fullspäckad med stora förbättringar men en hel del besvikelser”.
 
Men trots att “Cities: Skylines II” är ute till PC nu, så har det fortfarande inte släppts till Xbox och PlayStation. Enligt IGN kommer konsolversionerna att dröja flera månader, och i ett uttalande skriver Paradox:
 
“Eftersom vi vill ge våra spelare den bästa upplevelsen senarelägger vi lanseringen för Xbox och PS5 till våren 2024. Den extra tiden gör att vi kan fokusera på att matcha kvaliteten och prestandan på alla plattformar”.
 
Har du hunnit testa “Cities: Skylines 2”?
| 25 oktober 2023 17:01 |