Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 februari 2012 | 13:01

"Cirkeln"-filmen läggs på is

Läs författarnas egna ord: "Vi kan inte längre stötta filmbolaget Filmlances utveckling av filmen."

Den efterlängtade filmatiseringen av Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens tonårsroman "Cirkeln" har stoppats. Regissören har hoppat av och författarna känner inget förtroende för filmbolaget. 

"Vi kan inte gå in på detaljer om varför, men vi känner ett alldeles för stort ansvar gentemot våra läsare och den värld vi har skapat för att kunna stå bakom den här produktionen", skriver de i sin blogg. "Vi gör allt vi kan för att värna om det Engelsfors och de karaktärer som vi har skapat."

Vad exakt det är som hänt, är inte klart. Men Sara Bergmark Elfgren kommer inte längre att skriva manus, och regissören Levan Akin ("Katinkas kalas") vill heller inte regissera ett projekt som författarna inte stödjer. TT Spektra har talat med Lars Blomgren, vd och producent på Filmlance, som är ledsen över situationen:

- Vi stoppar projektet, vi hade planerat att börja filma nästa höst, men nu skjuter vi upp det på framtiden, förmodligen till nästa år. 

"Cirkeln" är den första delen i en trilogi som utspelas på den fiktiva orten Engelsfors där en grupp tonårstjejer upptäcker att de har magiska förmågor. Snart släpps uppföljaren "Eld", och alla tre böcker var planerade att filmas. 

| 24 februari 2012 13:01 |