Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 augusti 2017 | 13:45

Chucky från "Den onda dockan" möter Freddy Krueger - om skaparen själv får välja

"De är fans av varandra."
Har du någonsin kollat på "Den onda dockan" och tänkt: "Jesus, vad bra det här hade varit om bara Freddy Krueger valsat in genom dörren!". Då kan det snart vara läge att släppa ut ett litet (litet) glädjevrål. "Child's Play"-skaparen Don Mancini har nämligen tänkt samma sak.
 
 
- Jag har ofta pratat om det här genom åren och det är faktiskt en idé som jag tycker är cool och som känns genomförbar. Det skulle bara kräva att två olika studios kommer överens om legaliteterna bakom den. Men jag tycker att Chucky mot Freddy hade varit fantastiskt att se. Båda har väldigt distinkta personligheter och de båda snackar mycket. De två tillsammans hade blivit en väldigt rolig duo.
 
Och idén då? Jo, den är härligt fånig:
 
- Min idé för filmen är att göra en skräckfilmsversion av "Rivierans guldgossar". Den skulle heta "Child's Play on Elm Street". Chucky hamnar i ett sovrum i ett hus på Elm Street. Och där träffar han på Freddy, och de är fans av varandra. Så de har en härlig jargong mellan varandra. Men sedan inser de att Elm Street inte är stor nog för båda. Den kan bara rymma en enda mördare.
 
Det har varit tunnsått med skräck-crossovers de senaste åren, men om bara Universal och New Line skulle kunna komma överens skulle vi alltså kunna få se en brännskadad knivfingrad gubbe tampas på liv och död med en liten fryntlig snacksalig docka. Det hade onekligen varit något.
 
Hade du velat se "Child's Play on Elm Street"?
| 19 augusti 2017 13:45 |