Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2019 | 21:45

Christopher Nolans "Tenet" har fått en kryptisk teaser

Minst sagt minimalistisk marknadsföring för sommarens hemliga actionthriller.
I juli kommer Nolans nya storfilm upp på bio, men än så länge vet vi ytterst lite om handlingen. Bara att det ska bli en spionfilm med Robert Pattinson och John David Washington ("BlackKklansman") i huvudrollerna, och förhoppningsvis något lika genomtänkt och twistat som vi är vana vid att få från Nolan.

Med filmer som "The Dark Knight"-trilogin, "Inception", "Interstellar" och "Dunkirk" sätter han verkligen blockbuster-ribban högre än de flesta andra. Och som en liten bonus till oss svenskar: Ludwig Göransson står för musiken och Hoyte van Hoytema sköter fotot!

Men varför dröjer den första trailern? Varför är en snurrande logga det enda vi får se? Finns det några ledtrådar att hitta i den här mystiska så kallade "teasern"? Jag vet inte, bedöm själva:
 
 
Lite lamt, eller hur? Men det ryktas om en trailer och en IMAX-exklusiv "prolog" redan inom kort, lagom till att "Star Wars: The Rise of Skywalker" landar på bio 18 december.
 
Skådespelaren Aaron Taylor-Johnson uttalade sig nyligen om hur det var att jobba med Nolan på "Tenet":

- Det är som att jobba med en legend. Att få stå tillbaka och se hur hans hjärna arbetar... att se hur han sätter ihop sina filmer är otroligt. Han sparar inte på några kostnader. Han försöker definitivt att tänja på filmmediets gränser, med stora teman i sci-fi-genren, säger han i en intervju med Indiewire.

"Tenet" får biopremiär 17 juli 2020.
| 13 december 2019 21:45 |