rykte

Skribent

Thomas Linnaeus

15 september 2023 | 19:30

Christopher Nolan drar in bombastiska belopp tack vare “Oppenheimer”

Regissören sägs ha tjänat 20% av intäkterna för “Oppenheimer” - vilket är nästan två miljarder svenska kronor.
Nej, Christopher Nolans “Oppenheimer” vann inte kriget om biobesökarna sommaren 2023. På första plats har vi “Barbie”, som i skrivande stund dragit in 1,4 miljarder dollar och därmed blivit årets största film.
 
Men Nolan är nog glad ändå, för om vi ska tro Unilad har nämligen regissören tjänat feta stålar på sin egen film. Sidan skriver att “The Dark Knight”-regissören lyckades förhandla med Universal, och få 20% av intäkterna för “Oppenheimer”.
 
Nolans atombombs-film har nu tjänat in 894 miljoner dollar. 20 procent av det blir omkring 170 miljoner dollar, eller nästan 1,9 miljarder svenska kronor. Vilket är en ganska fin lön i skuggan av Hollywood-strejkerna.
 
Både Nolan och Margot Robbie kan skratta sig lyckliga hela vägen till banken, medan branschkollegorna kämpar och demonstrerar för bättre villkor och löner - samtidigt som de förlorar sina hem.
 
Hollywood-strejken har pågått i somras. Flera stora produktioner såsom “Deadpool 3” och femte säsongen av “Stranger Things” har stoppats tills att fackförbunden och branschorganisationen AMPTP - som representerar alla stora filmbolag och streamingtjänster, kommit överens om nya avtal.
 
Är en lönespec på 1,9 miljarder kronor rimligt för en film som “Oppenheimer”?
| 15 september 2023 19:30 |