Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 juli 2023 | 09:15

Borde "Bond 26" bli Christopher Nolans nästa film?

"Oppenheimer"-regissören: "Det vore en ära" att regissera en James Bond-film.
Regissören Christopher Nolan är fortfarande väldigt sugen på möjligheten att kliva in i agent 007:s värld. Under ett snack med podcasten Happy San Confused bekräftar han att han skulle hoppa på chansen att regissera en Bondfilm utan tvekan:
 
- Det är pinsamt uppenbart hur mycket mina filmer har inspirerats av de där filmerna. Det vore en otrolig ära att få göra en, säger Nolan.
 
- Men samtidigt, när man tar sig an en sådan karaktär så får man specifika begränsningar att jobba med. Det måste vara i rätt ögonblick i ens kreativa liv där man kan uttrycka det man vill uttrycka. Men vill aldrig ta sig an något sådant och göra det fel.
 
Bond-influenser märks inte minst i Chris Nolans actionpackade filmer som "Inception" och kanske allra främst i "Tenet". Men mörka thrillerelement av paranoia och spionage hittas också i "The Dark Knight"-trilogin samt bioaktuella "Oppenheimer". Nolan har genom åren berättat att han haft samtal med Bond-producenterna, så vi får hoppas att han är den förste de ringer inför sin nästa film.
 
Själv är regissören just nu sysslolös och vet inte vilken film han gör efter "Oppenheimer":
 
- Jag kan inte säga vad jag ska göra härnäst eller i framtiden. Sanningen är den att jag inte vet.
 
Se intervjun här:
 
| 21 juli 2023 09:15 |