Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 maj 2017 | 23:30

Christina Hendricks har huvudrollen i ”The Strangers 2”

Det har gått nio år sedan thrillern "The Strangers" skrämde slag på oss. Den här gången är helt andra skådisar på plats och regissören byts ut,
Thrillern ”The Strangers” från 2008 ska få en fördröjd uppföljare. Christina Hendricks (”Mad Men”) har fått huvudrollen, och i andra roller syns Lewis Pullman (”Aftermath”) och Bailee Madison (”Once Upon a Time”).

Bryan Bertino, som skrev och regisserade den första filmen, hade ett manus klart redan för åtta år sedan. Storyn har dock blivit något omarbetad sen dess, och när ”The Strangers 2” nu går in i produktion regisseras den istället av Johannes Roberts (”The Other Side of the Door”).

- Jag var ganska chockad när jag hörde det. Men det ska också bli spännande. Jag gillar att den äntligen har hittat producenter som vill finansiera filmen och få den gjord, har Bertino tidigare sagt till Collider.

Handlingen följer en familj som ska skicka sin dotter till en internatskola. Men först är det dags för en sista utflykt med familjen, för att besöka en släkting. När de anländer finner de honom och hans fru mördade och kort därefter anländer gärningsmännen.
 
"The Strangers" blev en riktigt framgångsrik liten historia. Filmen kostade bara 9 miljoner dollar att producera men spelade in 82 miljoner världen över.
| 12 maj 2017 23:30 |