Skribent

Patrik Jonsson

20 februari 2014 | 19:01

Christian Slater spelar "Mind Games"

På tisdag, 25:e februari, är det dags för manusförfattaren tillika serieskaparen Kyle Killens sjuttielfte och Christian Slaters hundrasjuttioelfte försök, till en succéserie då dramathrillern "Mind Games" har premiär på amerikanska ABC.

Kyle Killen är verkligen en kille jag önskar all lycka, det har alltid känts grymt orättvist då hans serier tvingats läggas ned. Både "Lone Star" och framförallt "Awake" lovade extremt gott, båda möttes dessutom av mycket god krikik från både tittare och TV-kritiker. Detta spelade dock en mindre roll då merparten av TV-publiken alltid valde att svika. Christian Slater är även han en herre jag definitivt unnar framgång. Hans karriär, det lilla som finns kvar i filmbranschen ska jag inte ens gå in på och i TV-världen har det faktiskt sett minst lika illa ut. Medan vänner som Kiefer Sutherland och Charlie Sheen rönte stora framgångar med serier som "Two and a half men" samt "24" har Slater alltid tvingats irra runt där i mörkret. Nederlagssagor och fiaskon som "My Own Worst Enemy", "The Forgotten" och "Breaking In" är det väl knappt någon där ute som kommer ihåg idag. Lite ironiskt, då man tänker på vissa av titlarna.

Nu är det dock 2014, ett nytt år och eventuellt nya möjligheter. Både Killen och Slater är två mycket kompetenta strävare och tillsammans kanske de äntligen har en chans? Det är i alla fall vad jag hoppas, resultatet får vi dock vänta med att se.

Serien heter alltså "Mind Games" och lägger i första hand sin fokus på två bröder; Ross (Slater) och Clark Edwards (Steve Zahn). Dessa tu driver i sin tur en slags firma, The Edwards Agency, där de hjälper sina klienter att förverkliga sina drömmar. Deras metoder är dock av ett tämligen annorlunda slag där deras klienter egentligen gör merparten av jobbet. Clark är en före detta universitetsprofessor i det mänskliga beteendet där psykologi och mänsklig motivation är hans specialområden. Hans storebror Ross är å andra sidan en före detta fånge som svindlat och lurendrejat sig genom merparten av sitt liv. Med dessa två bakgrunder kanske ni förstår vad som ligger bakom själva idén till firman och ungefär vilka metoder dessa två bröder kör med. Det handlar mycket om psykologi, manipulation och om den mänskliga naturen. Kylen Killen lär själv har sagt att serien kan ses lite som en blandning av serierna "Franklin & Bash", "Leverage" samt filmen "Wag the Dog".

Ifall dessa kombinationer låter lockande tycker jag ni ska lägga serien på minnet, för min egen del är det dock just seriens skapare Kyle Killen som lockar allra mest. Han brukar nämligen vara fena på att skapa karaktärer med både djup och mening. Dessutom lockar det här "outside the box"-tänkandet, plus att jag alltid varit fascinerad av psykologiska serier och filmer. "Mind Games" kommer dock att ligga mer åt dramakomedi än åt det mer klassiska psykologisk thriller-hållet, detta kan dock fungera mycket väl ändå. Allt behöver inte vara thrillers, att skapa en serie som inte liknar så mycket annat out there tror jag också att kan ligga till seriens fördel. ABC:s produktioner har inte imponerat det minsta på mig på sistone, den här serien kan dock ändra på det. Detta är i alla fall vad jag hoppas på.

Vad tror ni? Har har ni en trailer som eventuellt kan hjälpa till att bestämma er:

| 20 februari 2014 19:01 |