Serie

Skribent

MovieZine

16 november 2023 | 20:30

Christian Fandango Sundgren är månadens tv-stjärna

Lägg namnet på minnet: Christian Fandango Sundgren är en skådespelare vi kan få se mycket av framöver. Bara nu i november är han aktuell i två nya svenska tv-serier.
Den 31-årige skådespelaren gjorde debut framför kameran så sent som 2019. Då medverkade han i den relativt okända långfilmen "Gryning", men året därpå kom ett par större projekt. Christian syntes i 10 avsnitt av Viaplays skräckserie "Cryptid" och även i SVT:s "Eagles".
 
I år är han aktuell i inte mindre än fyra serier. Vi har kunnat se honom som Dan i kritikerrosade "Händelser vid vatten", och under sommaren i Netflix-serien "Barracuda Queens" där han spelade Tobias.
 
Christian Fandango Sundgren som Otto i "Ondskan". Pressbild: TV4
 
Hans senaste roll är en välkänd rollfigur för många: Otto Silfverhielm, som gör livet surt för huvudpersonen Erik Ponti på internatskolan Stjernsberg. Christian Fandango Sundgren är en av fyra huvudroller i TV4-aktuella miniserien "Ondskan" som baseras på Jan Guillous klassiska roman - den där som typ alla fått läsa i skolan. Och han är medveten om pressen:
 
- Den har ju gjorts innan. Den har filmatiserats för 20 år sen och den filmen blev jäkligt bra. För mig handlade det om att försöka göra min egna grej av det, och inte bli färgad. Jag hade stora skor att fylla. Gustaf (Skarsgård) gjorde den rollen jäkligt bra, berättar skådespelaren i en intervju.
 
- När han fick höra att jag fått rollen ringde han till mig och drog en klassisk Otto-replik: "Det luktar skit!"
 
En farlig romans börjar i nya svenska serien "En helt vanlig familj". Pressbild: Netflix
 
Och redan nästa vecka är Christian Fandango Sundgren tillbaka med ännu en tv-serie. Den 24 november hittar vi "En helt vanlig familj" på Netflix.
 
Han spelar den stilige 32-årige entreprenören Chris som charmar trosorna av blott 19-åriga Stella. Den heta romansen slutar dock i tragedi. Redan i första avsnittet får vi veta att Chris blivit mördad och att Stella är huvudmisstänkt. Genom tillbakablickar berättas en twistad historia där ingenting är riktigt vad det verkar. Den vill ni inte missa.
 
Och framöver? Christian gör en roll i dramafilmen "Stormskärs Maja", som har premiär under 2024. 
 
| 16 november 2023 20:30 |