Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 februari 2016 | 13:00

Christian Bale ska göra våldsam westernfilm

Blir kommande "Hostiles" hans egna "The Revenant"?
Variety rapporterar att Scott Cooper, som regisserade "Black Mass", och Christian Bale har nu slagit sig ihop för att ta en hårdkokt westernhistoria till vita duken. De två jobbade tillsammans på "Out of the Furnace" som kom år 2013.

"Hostiles" handlar om hur en legendarisk armékapten bestämmer sig för att eskortera en indianfamilj tvärs över landet, från New Mexico till Montana. Resan tar dem rakt igenom fiendeterritorium, och när de stöter på en ensam änka måste de tillsammans kämpa för att överleva det hårda landskapet och de Comanche-stammar som försöker hindra dem under vägen.

Produktionen ska sätta igång i juli. Förutom att regissera skriver Cooper också manus och producerar, men som producenter finns också "Black Mass"-producenten John Lesher med tillsammans med Ken Kao. 

Bale är just nu aktuell som Oscarsnominerad för sin biroll i "The Big Short". Han drog sig nyligen ur Michael Manns "Ferrari" då det fanns oro över vilken hälsopåverkan det skulle innebära att återigen lägga på sig mycket vikt för en roll. Han var för övrigt även påtänkt för huvudrollen i "The Revenant" (han skulle i det skedet ersätta Samuel L. Jackson!), och med mottagandet den fick kanske Bale fått blodad tand för att göra ett eget kompromisslöst krypa-in-i-hästen-drama. Vi får helt enkelt hoppas...

Är ni sugna på en ny, hård western?
| 19 februari 2016 13:00 |