Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

11 januari 2020 | 09:00

Chris Rock vill få in mer humor i nya ”Saw”-filmen

För ingenting är lika roligt som tortyr och avsågade ben.
”Saw”-filmerna är inte direkt kända för att bjuda på en skrattfest, men det kan komikern och skådespelaren Chris Rock ändra på.

Rock står bakom idén för nästa kapitel i skräckserien, en film som gått under arbetstiteln ”The Organ Donor”. Det blir nummer nio i ”Saw”-franchisen, och kanske den festligaste hittills. Chris Rock berättar för IGN att han hoppas få in några skämt för att lätta upp stämningen:

- Så ofta går jag på bio eller ser en tv-serie och tänker: ”Vet du, ett par skämt hade gjort en stor skillnad där. Jag älskar ”Saw”, men wow, de har nästan ingen humor alls. Så det verkade vara en bra grund…

Vi får hoppas att Chris Rock vet vad han gör. Han försäkrar alla fans om att skämten landar på en lagom nivå:

- För övrigt, den här nya ”Saw”-filmen är fortfarande ”Saw”, det är blod och gore, men med lite humorinslag här och var. Vi försöker inte förändra det. Det är inte ”Scary Movie”, det är ”Saw”.
 
 
Det är kanske inte alltför svårt att föreställa sig tortyrkalaset "Saw" med lite mer lättsamma inslag. Filmskapare som Jordan Peele har visat att man kan kombinera skräck med några skratt. Dessutom är Samuel L. Jackson ombord, och då kan allt hända.

Den nya "Saw"-filmen saknar ännu en officiell titel, men ska få amerikansk biopremiär redan i maj. Än så länge finns det inget svenskt premiärdatum.
 
I vår är Chris Rock också aktuell i den fjärde säsongen av "Fargo".
 
Tror ni att "Saw" kan må bra av mer humor? Tyck till nedan.
| 11 januari 2020 09:00 |