Film

Skribent

Alexander Svensson

26 januari 2024 | 13:30

Chris Pratt spelar huvudrollen i ny sci-fi-thriller från producenten bakom "Oppenheimer"

Pratt återförenas med regissören Timur Bekmambetov, som han arbetade med i serietidningsfilmen "Wanted" från 2008.
Chris Pratt fortsätter att vara en av Hollywoods mest upptagna skådisar. Tidigare kunde vi rapportera att han ska spela in en prequelserie till “The Terminal List” ihop med Taylor Kitsch, och nu har han ytterligare ett projekt på gång, den här gången sci-fi-thrillern “Mercy” åt Amazon MGM, vilket Deadline först rapporterade om.
 
“Mercy” kommer att handla om en nära framtid med ökad kriminalitet. Pratt spelar en detektiv som måste rentvå sitt namn från ett brott han inte begått. För regin står Timur Bekmambetov, som bland annat regisserat “Wanted”, även den med Chris Pratt i en av rollerna.
 
Producerar gör Charles “Chuck” Roven, som tidigare producerat filmer som “American Hustle”, “The Dark Knight” och “Oppenheimer”.
 
Jennifer Salke, chef för Amazon MGM säger såhär om “Mercy”:
 
Chris Pratt i "The Tomorrow War", även den en sci-fi-film från Amazon.
 
- Vår relation till “The Terminal List” och “Tomorrow War”-stjärnan Chris Pratt fortsätter växa, och vi kan inte vänta på att se honom ge liv åt den här actionfyllda berättelsen, vägledd av Chuck och den vision som regissör Timur Bekmambetov har. Vi kan inte föreställa oss en bättre stjärna och ett bättre team för att skapa och leverera vad som garanterat kommer att bli en gripande och spänningsfylld resa, och ser fram emot att publiken får uppleva den på bio.
 
“Mercy” släpps alltså på biografer, och inte bara på Amazons streamingtjänst. Ett premiärdatum är dock inte satt ännu.
 
Vad tror du, blir “Mercy” ett projekt att hålla ögonen på?
| 26 januari 2024 13:30 |