Skribent

Mats Karlsson

18 april 2014 | 19:01

Chris Pine mönstrar på "The Finest Hours"

"Star Trek"-skådisen är i förhandlingar om att axla huvudrollen i Craig Gillespies ("Lars and the Real Girl") katastrofdrama.

Chris Pine gör sitt bästa för att återhämta sig efter "Jack Ryan: Shadow Recruit" som inte blev den succé man hade räknat med, till dags dato har filmen bara spelat in 134 miljoner dollar. Nu planerar Pine att gå vidare med en huvudroll i katastrofdramat "The Finest Hours", rapporterar The Wrap.

Historien handlar om två oljetankers som råkar ut för en fruktansvärd storm utanför New Englands kust 1952. Skeppet slits itu och besättningen hamnar i det förrädiska vattnet och kustbevakningen tillkallas för att rädda besättningen. Filmen är baserat på Michael J. Tougias bok och manuset är skrivet av James Tamasy och Eric Johnson ("The Fighter"). Vilken specifik roll Pine sitter i förhandlingar om avslöjas inte, men enligt The Wrap är det huvudrollen han ska spela.

Robert Schwentke var från början tänkt att regissera filmen, men är nu ersatt av Craig Gillespie ("Lars and the Real Girl").

| 18 april 2014 19:01 |