Film

Skribent

Gunnar Rehlin

15 oktober 2013 | 09:01

Chris Pine hyllar sin svenske kollega

Har bara gott att säga om Peter Anderssons insats i "Jack Ryan: Shadow Recruit".

Näste svensk som får en internationell karriär tack vare Millennium-filmerna: Peter Andersson. I den kommande "Jack Ryan" spelar han hantlangare till filmens skurk, spelad av Kenneth Branagh (som också regisserar). Och Jack Ryan själv, Chris Pine, öser beröm över svensken.

- Han är bara så bra, och det var kul att jobba med honom, säger han till MovieZine i London.

"Jack Ryan", som får svensk premiär i januari, är en reboot där berättelsen om Ryan tas från början igen. Handlingen utspelas till stor del i Moskva, och det är där Pine och Andersson har sina scener ihop.

- Han verkade få en kick av att vara med i en Hollywood-film, säger Pine, som liksom många andra minns Andersson som våldtäktsmannen i "Män som hatar kvinnor".

- I vår film säger han inte så mycket, han ser mest elak och farlig ut, vilket känns konstigt eftersom han i verkligheten är en riktigt gullig kille. Jag tyckte väldigt mycket om att jobba med honom i de scener vi har tillsammans.

"Jack Ryan: Shadow Recruit" har svensk biopremiär 17 januari. Förutom Chris Pine, Kenneth Branagh och Peter Andersson syns Keira Knightley och Kevin Costner i rollistan.

| 15 oktober 2013 09:01 |