Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2022 | 09:00

Chris Hemsworth redo att ta farväl av Thor

Kommer nästa film om superhjälten bli den sista?
Efter mer än tio år som åskguden Thor är Chris Hemsworth redo att ta farväl av sin Marvel-karaktär. I en ny intervju hintar skådespelaren om att det börjar bli dags att hänga upp manteln:
 
- Jag tror vi förmodligen behöver avsluta det kapitlet om jag någonsin spelar honom igen. Det kommer förmodligen att bli finalen, men det är inte baserat på något jag har hört eller någon slags planer, säger han och tillägger:
 
- Man ser en hjälte födas, man följer hans resa, och sen dör hjälten. Jag vet inte - är det dit vi har kommit? Vem vet?
 
 
I ärlighetens namn sa Hemsworth samma sak inför premiären av "Thor: Love and Thunder", som släpptes på bio i somras. Då kunde vi läsa att "det kan bli min sista Marvelfilm". Men han är öppen för ett femte soloäventyr i MCU, "om det finns något unikt och oväntat att göra med den här karaktären och hans värld", berättar han nu för Vanity Fair.
 
Hemsworths karriär fortsätter dock på actionspåret. Nästa år dyker han upp i "Extraction 2" på Netflix och nyligen avslutades inspelningen av Mad Max-prequeln "Furiosa", med regissören George Miller bakom ratten.
 
Det är inte alls ovanligt att Marvel-stjärnor börjar omvärdera sina karriärsval efter några år i samma roll. Det kan lika mycket vara en del av förhandlingarna för att försöka få upp sitt gage, som en faktisk önskan att göra något vettigt av sitt liv. Efter fyra solofilmer och lika många Avengers-filmer skulle nog ingen klandra Chris Hemsworth om han ville gå samma väg som Robert Downey Jr eller Chris Evans och lägga Thor bakom sig.
| 18 november 2022 09:00 |