Film

Skribent

MovieZine

27 april 2023 | 20:05

Chris Hemsworth och Scarlett Johansson klara för "Transformers One"

Flera stora namn är ombord när "Transformers" får en animerad prequel.
Sista kvällen på CinemaCon - biografägarnas stora firmafest i Las Vegas - där det är dags för Paramount att skryta om sina kommande projekt.
 
Studion passade bland annat på att bekräfta en animerad film i sin Transformers-franchise. Titeln är "Transformers One", och detta ska bli en prequel om hur den episka konflikten mellan Autobots och Decepticons en gång började. Handlingen ska utspela sig på planeten Cybertron, där robotarna kommer ifrån.
 
Det här kan också bli den mest stjärnspäckade Transformers-rullen hittills. Rollistan består av:

Chris Hemsworth som en ung Optimus Prime
Brian Tyree Henry som en ung Megatron
Scarlett Johansson som Elita
Keegan-Michael Key som Bumblebee
Jon Hamm som Sentinel Prime
Laurence Fishburne som Alpha Trion
 
För regin står Josh Cooley, senast aktuell med "Toy Story 4". Bland producenterna finns både Steven Spielberg och Michael Bay, skriver Variety. Bay regisserade de fem första spelfilmerna i denna franchise, och Spielberg har stått med som producent på samtliga.
 
Det har snackats om en animerad "Transformers" i minst tre år nu, så det är skönt för fansen att äntligen höra lite framsteg. Och premiären är faktiskt inte längre bort än nästa sommar. Den 19 juli 2024 kommer "Transformers One" landa på bio.
 
 
Redan nu i sommar har vi ju "Transformers: Rise of the Beasts" att se fram emot. Även det en prequel, där handlingen utspelar sig år 1994. Se en purfärsk trailer här ovan.
| 27 april 2023 20:05 |