RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

10 februari 2016 | 09:30

Charlize Theron som skurk i ”Fast & Furious 8”?

Furiosa kan få en ”saftig roll” i den testosteronfyllda actionserien.
”Fast & Furious”-filmerna har mycket av det där som andra actionfilmer saknar. Vrålhäftiga stunts, over-the-top-action med glimten i ögat, men också gott om hjärta hos sina karismatiska huvudpersoner. Inte undra på att fanskaran bara blir större för varje ny film.

Om man fick önska något så får gärna kvinnorollerna bli mer utvecklade, hittills har skådisar som Michelle Rodriguez, Gal Gadot och Jordana Brewster hamnat i skuggan bakom sina manliga motspelares muskler. 

Men tre filmer till är planerade, och det finns alltså tid för förbättring. Det blir intressant att se vad de planerar för ”Fast & Furious 8”, som enligt nya rykten ska få en kvinnlig storskurk. Ingen mindre än Charlize Theron är kandidat för rollen. 

Universal hoppas att Theron, den starkast lysande hjälten i förra årets ”Mad Max: Fury Road”, vill hoppa in i ännu en snabb och galen franchise. Hon har dessutom fördelen att redan ha jobbat med regissören F. Gary Gray, i ”The Italian Job” från 2003. 

”Fast & Furious 8” har premiär i april 2017, och som vi tidigare skrivit utspelar den sig bland annat på New Yorks gator.

Skulle Theron tacka nej så vet vi redan att Helen Mirren bönar och ber om en roll. Make it happen!
| 10 februari 2016 09:30 |