Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 maj 2022 | 08:33

Charlize Theron är officiellt en del av MCU

Skådespelerskan debuterade som superhjälte i "Doctor Strange in the Multiverse of Madness".
Möt Clea - Marvels senaste superhjälte. 
 
Skådespelerskan Charlize Therons "hemliga" roll i MCU är inte längre så hemlig, för nu visar skådespelerskan upp sin karaktär i "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" på Instagram. 
 
Precis som när Harry Styles dök upp som Starfox i slutet av "Eternals" kliver Theron självsäkert in i Marvels värld i den bioaktuella "Doctor Strange"-uppföljaren, och ger fansen ett kort WTF-moment innan hon raskt rusar vidare till ett annat universum. Charlize Theron gör en av flera stora cameos i filmen.
 
 
Vem sjutton är Clea då, kanske du undrar? Det är inte lätt att hålla reda på alla serietidningshjältar. Tack och lov för Wikipedia som meddelar att hon är "magiker samt Doctor Stranges lärjunge, älskare och så småningom hustru" samt hans efterträdare som Sorcerer Supreme. Hennes favoritfärg är lila (min egna observation).
 
Clea skapades av Stan Lee och Steve Ditko och gjorde entré i Marvels serier på 1960-talet. Hon har en hel drös av magiska krafter och kan bland annat styra andras tankar, skapa illusioner och bemästra blixtar av energi. Det är dock inte säkert vilken version av Clea vi får möta, på grund av parallella universum, ni vet. Marvel har alltid tagit sig en viss kreativ frihet när hjältar tar steget över till bioduken.
 
 
Theron är inte helt främmande för att spela roller där hon får sparka röv. År 2005 gjorde hon den superhjälteliknande huvudrollen i futuristiska actionfilmen "Aeon Flux", och hon har även briljerat som tuff hämnare i "Atomic Blonde". På fantasy-fronten fick hon iklä sig rollen som ond drottning i "Snow White and the Huntsman". 
 
Och nu kan Marvel addera ännu en stor Hollywood-skådis till sin växande ensemble. Rollen i "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" må vara minimal, men tyder på att vi kommer få se mycket mer av Clea i MCU framöver.
| 11 maj 2022 08:33 |