Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2019 | 08:15

”Charlie’s Angels” floppar på bio - och regissören är inte glad

Elizabeth Banks: "Ni har fått 37 Spider-Man-filmer och ni klagar inte!"
Sonys försök att reboota ”Charlies änglar” med en ny film föll platt under helgen. Actionkomedin med Kristen Stewart i en av rollerna gick upp på amerikanska biodukar med enbart 8.6 miljoner dollar i intäkter. Branschtidningen Deadline har redan utnämnt den till en flopp.

”Charlie’s Angels” har fått mestadels positiva/mixade reaktioner från pressen, men desto fler sågningar från publiken (enligt Metacritic).

Och regissören Elizabeth Banks är inte glad. Hon har under senaste veckan skapat rubriker med flera uttalanden om hur killar inte vill se tjejer göra action, samtidigt som hon pikar Marvels framfart. I en intervju med Wall Street Journal slog Banks tillbaks mot alla som har kritiserat hennes film:

- Ni har fått 37 Spider-Man-filmer och ni klagar inte! Jag tycker att kvinnor kan få ha en action-franchise var 17:e år, det är helt okej med mig.
 
 
"Män ser hellre en superhjältefilm"
 
Inför världspremiären i fredags pratade regissören med australienska Herald Sun om hur hon hoppades att hennes film skulle gå hem hos actionfans.

- Om filmen inte tjänar pengar så förstärker det den stereotypa synen i Hollywood: att män inte går och ser actionfilmer med kvinnor i.

- De ser hellre en superhjältefilm med Wonder Woman och Captain Marvel, för det är en manlig genre. Så även om de filmerna handlar om kvinnor, ser de dem som en del av serietidningsvärlden. Visst, du ser ”Wonder Woman” men du ser också tre andra ”Justice League”-karaktärer som byggs upp.

- Jag är glad att de karaktärerna blev biosuccéer, men vi måste ha fler kvinnliga röster som får stöd och pengar. För makten ligger i pengarna, menar Elizabeth Banks.
 
 
”Charlie’s Angels” är en fortsättning på tv-serien från 1970-talet och de två filmerna från tidiga 2000-talet, nu med tre nya kvinnliga agenter i fokus. Kristen Stewart, ”Aladdin”-stjärnan Naomi Scott och nykomlingen Ella Balinska spelar huvudrollerna.
 
Den svenska biopremiären var satt till 10 januari 2020, men verkar nu uppskjuten på obestämd tid.
| 18 november 2019 08:15 |