Film

Skribent

Andreas Samuelson

17 januari 2023 | 20:00

Channing Tatum planerar remake av ”Ghost”

”Magic Mike”-stjärnan har köpt rättigheterna och ska producera samt eventuellt spela huvudrollen i en ny version av klassikern från 1990.
Medan vi inväntar såväl ”Magic Mike’s Last Dance” och den kommande remaken av Patrick Swayze-klassikern ”Road House” så ser det nu ut som om Tatum-fans kan få en dos Swayze-nostalgi i annan form.
 
Tatums produktionsbolag Free Association har köpt rättigheterna till ”Ghost” och planerar en remake potentiellt med Tatum i huvudrollen. Men enligt Tatum är planen att ändra på en del ”problematiska stereotyper” från originalet.
 
- Vi har faktiskt rättigheterna till ”Ghost”... Men vi kommer göra något annorlunda. Jag tror den behövs ändras på lite, säger Tatum till Vanity Fair.
 
Patrick Swayze, Demi Moore och Whoopi Goldberg (som vann en historiskt viktig Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen).
 
Originalfilmen handlade om en man (Swayze) som mördas men via ett medium (Whoopi Goldberg) kontaktar sin sörjande fästmö (Demi Moore). Den blev 1990 års största kassasuccé med 505 miljoner dollars inkomst och kammade hem fem Oscarsnomineringar.
 
Detta skulle bli första gången som den får en amerikansk nyversion. Det kom japansk remake 2010 med titeln ”Ghost: In Your Arms Again” och en amerikansk TV-spinoff planerades men skrotades.
 
Att en av filmhistoriens populäraste och mest framgångsrika filmer får en remake är knappast konstigt och Tatum känns som ett ganska bra val för att ersätta Swayze. Men frågan är om någon kan toppa Goldbergs ikoniska, hejdlöst roliga och Oscarsbelönade insats?
| 17 januari 2023 20:00 |