Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juni 2014 | 17:01

Channing Tatum om planerna för Gambit

Berättar exklusivt för MovieZine: "Vi vill göra något annorlunda, inte en vanlig superhjältefilm."

I superhjältevärlden har det ryktats länge om att Channing Tatum och "X-Men"-producenten Lauren Shuler Donner försöker introducera Remy LeBeau alias Gambit på nytt. När MovieZine träffar Channing Tatum på filmfestivalen i Cannes berättar han att avtalet inte är klart än. Men han ser fram emot att spela Gambit, inte minst för att de kommer från samma del av USA:

- Jag har talat länge om att jag vill göra den här rollen. Jag har växt upp med det här, jag växte upp i Louisiana, i den amerikanska Södern. Han är min favoritkaraktär i X-Men. Han är inte ens en hjälte, inte en av de goda. Han är en tjuv.

Är du ett fan av X-Men?

- Jag är mer ett fan av Gambit. Jag ska inte säga att jag har stenkoll på serietidningarna och kan varenda karaktär. Gambit är det enda jag har läst.

Det är inte klart än om (men ganska troligt att) "X-Men: Apocalypse" kommer att introducera Tatums Gambit för biopubliken. Planerna för den fristående filmen är iallafall ambitiösa:

- Vi vill göra något annorlunda, om vi gör filmen. Vi vill inte göra det till en vanlig superhjältefilm, utan förändra dem i grunden, säger Tatum.

| 2 juni 2014 17:01 |