Spel

Skribent

Alexander Svensson

9 januari 2024 | 18:00

CD Projekt Red inleder arbetet med uppföljaren till "Cyberpunk 2077"

Alla som inte får nog av livet i Night City har mycket att se fram emot.
Cyberpunk 2077” är ett av de senaste årens mest omskrivna rollspel, och det med god anledning. Innan det släpptes marknadsfördes det som ett banbrytande rollspel som skulle sätta en ny standard för allt som kom efter. När det sedan släpptes 2020 visade det sig vara en buggig röra som saknade många utlovade funktioner. Och nu, fyra år senare, efter mången uppdatering och en älskad expansion är det ett hyllat spel som många hoppas på att se mer av.
 
Och mer ska det bli. Igor Sarzyński, som arbetar som narrative director för spelet, skriver på X att arbetet med uppföljaren, som än så länge går under namnet “Project Orion” har börjat. Han beskriver också “Cyberpunk 2077” som “en uppvärmning”, vilket indikerar högt ställda ambitioner.
 
 
Förhoppningsvis kan CD Projekt Red med “Orion” leverera ett grymt spel från början, och undvika ännu en katastrofal lansering. Vänta er dock inte spelet än på ett tag: utveckling tar tid (särskilt om man har ambitionen att få ihop något som faktiskt går att spela), och CD Projekt Red jobbar utöver "Cyberpunk" även på ett fjärde “The Witcher”.
 
Alla “Cyberpunk”-fans har för övrigt inte bara nästa spel att se fram emot. Det har även pratats om ett live-action-projekt i form av en film eller tv-serie. Även det lär dock ligga ett par år bort.
| 9 januari 2024 18:00 |