Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 september 2017 | 13:30

CBS planerar att göra om "L.A. konfidentiellt" till en tv-serie

Med en sadistisk seriemördare lös i 50-talets Los Angeles återvänder vi till "L.A. konfidentiellt", men den här gången i form av en tv-serie.
CBS bekräftar att de jobbar på en tv-adaption av "L.A. konfidentiellt", rapporterar Variety.
 
Tv-serien kommer att baseras på James Ellroys bok med samma namn. Den kommer att följa tre mordutredare, en kvinnlig reporter och en Hollywood-aktris medan jakten på en sadistisk seriemördare tar plats i 50-talets Los Angeles.
 
Med lite tur letar sig serien till någon av CBS:s streamingtjänster, Showtime eller CBS All Access, där den inte behöver lyda under samma hårda censureringsregler. "L.A. konfidentiellt" lär göra sig bäst i en lite mörkare ton än vad som är acceptabelt i hemkanalen CBS. I slutet av september dyker "Star Trek: Discovery" upp hos CBS All Access och Netflix och "Twin Peaks: The Return" gick att se hos Showtime - så hoppet lever.
 
 
"L.A. konfidentiellt" gjordes som spelfilm redan 1997 med Guy Pearce, Kim Basinger, Russel Crowe, Kevin Spacey, James Cromwell och Danny DeVito i de ledande rollerna. Med hela nio Oscarsnomineringar så kammade den slutligen hem två - en till Kim Basinger som vann för "Bästa kvinnliga biroll" och en för "Bästa manus efter förlaga".
 
Är du sugen på att se en nyinspelning av "L.A. konfidentiellt" i tv-serieformat? Kommentera gärna nedan!
| 7 september 2017 13:30 |